onsdag 17 november 2010

TIGER


Förra året sydde jag en pingvikostym till lillkillen då det var höstfest på förskolan den kan du se i detta inlägg.

I år hittade jag redan i maj ett tiger tyg i stuvlådan på Myrins i Göteborg. Så blev det dags för årets höstfest och jag sydde en TIGER. svansen och huvan med öron på går lätt att at bort så kan jag använda den till sonen hela vintern som fleece overall. Som syns på ena bilden så vill han inte ha huvan på sig, så det var svårt att få en bra bild på den.

Mönstret är helt eget med grund i byx och tröjmönster som kommer från allt om handarbete. tyvärr va den enda dragkedjan jag hade hemma i rätt längd var neon gul men tycker att den livade upp faktiskt. Nått jag tyckte va tråkigt var att för att få töjmånen i fleccen på rätt ledd fick ränderna hamna på längden istället för på tvären.

Symaskinen var inte hjälpsam alls, 3 st symaskinsnålar gick av, fick trä om MÅNGA gånger då tråden gick av. Fick även sprätta en del eftersom det blev hoppstyngn. Så totalt tog det nog 8-9 timmar fast det borde ha gått på ca 5 timmar allt som allt.

Tyvärr verkar sonen vägra ha den på sig ( hade den dock de 2 timmarna som höstfesten varade).

1 kommentar:

  1. Vilken härlig idé! Påminner mig om när jag var utklädd till hund i lågstadiet, en gammal fuskpäls hade vi och sydde om, men vad varmt det blev! Vad duktig du är, själv kan jag med nöd och näppe få ihop ett klädesplagg. Använder du overlockmaskin eller vanlig när du syr i trikå?

    SvaraRadera