måndag 4 juni 2012

Klänning

 Min make köpte en tunika till mig förra vintern. Den har hängt i garderoben sedan dess (passade inte över gravidmagen) Men nu i vår har det blivit en favorit. I tyggömmorna döljer sig lite olika tyger jag velat sy klänning av ett bra tag men inte hittat en modell jag tyckt passat mig. Men så tog jag och ritade av denna favvotunika. (inte jättelätt då den vi närmare granskning är ganska slarvig sydd med många sneda och krokiga sömmar) men med lite måttande och modifieringar fick jag till ett symetriskt mönster.

Dock så skulle ju klänningen sys i lakansväv (återbruk av påslakan) Så jag tog och sydde en provklänning för att se att den skulle passa. 
Jag misslyckades med kantningen på ena ärmen (blev sur och tänkte jag fixar det sen, började nämligen med det.)
Sydde klänningen, provade den och var super nöjd, dock lite kort, sydde då en volangkant i samma tyg (lakan) som jag använt till kantningen, och dessutom så såg jag när jag provade att den skulle bli fin som ärmlös så jag sydde på kantband i ärmhålen.
Är väldigt nöjd med resultatet och denna "prov"klänning så den kommer nog användas flitigt (bara sommaren kommer tillbaka). Får lite Madicken feeling när jag ser resultatet ;-)

Nedan bilder framifrån, och bakifrån och så en när den sitter på. 
I kväll sätter jag saxen i tyget jag hade tänkt från början.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar