fredag 26 augusti 2011

Pollykaka

175g mörk blockchoklad
175g smör el. margarin
2dl socker
3 ägg
300g Polly (1 1/2 påse)
0,5 dl vetemjöl
2 tsk kaffe

Smält smör och blockchoklad tillsammans

Vispa ägg och socker pösigt

Blanda mjöl och kaffe i äggsmeten och rör sist i chokladmargarinet
Häll i en form med avtagbar botten

Tryck i Polly
Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 30-35 minuter

Den ska vara väldigt kladdig när man tar ut den

Servera grädde el glass till.

Jag använda bara en påse Polly (220 g) och sen tror jag att det blir bättre om man blandar Pollysarna i smeten innan man häller den i formen, var svårt att trycka ner alla efteråt. Absolut godast om den stått ett tag, gärna några timmar eller till nästa dag. Funkar kanon att frysa in om man får över och sedan bara tina i rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar