onsdag 8 februari 2012

"åkpåse"När jag väntade sonen kollade jag runt på massa bloggar med saker man kan sy till bebisar. Hittade då nått som jag tror kallades Cozy wrap som någon hade sytt och beskrev bra. Jag la den på min att göra lista och sedan fick jag en bebis som inte riktigt tillät mig att pyssla och sy så den blev bortglömd. Nu när dottern föddes i slutat på oktober och vi 3 dagar i veckan skall lämna och hämta storebror på förskolan kom jag o tänka på den där braiga Wrappen. Och eftersom dottern var så nöjd så ville jag sy en sådan. Hittade dock inte länken (om jag nu sparade den någonstans) efter lite googlande hittade jag en totorial på franska men med bra bilder så jag sydde en på frihand efter att ha kollat på bilderna, första försöket bidde riktigt misslyckat ( visar den inte ens) den fick sonen att ha till dockan ;-) Kollade in bilderna igen och fattade vad som gått fel och och gjorde en ny. Den blev bra. Nu när jag efter 2 månader kom på att jag inte bloggat om den så skulle jag länka till sidan med totrialen, men de har tagit bort den efter en förfrågan från ett franskt företag som säljer dessa filtar. Tråkigt. Om någon vet vem den svenska bloggerskan är som gjort en sån här så maila mig gärna länk så jag kan länka till henne eftersom det var hon som inspirerade mig från början.


Den är sydd i bomulleväv med Nalle puh som jag köpte och sydde bl.a ny sits till en gammal hederlig baby björn babysitter.
Fodrad med vit fleece som va en filt jag köpt på Ica. Det var lite för lite kvar så bakom flärpen som går upp över benen som är som en filt som spänns fast med midjebandet har en annan fleece som det oxå är köpt som filt men använts till både det ena och andra.


Det som är så bra med denna lilla "filt" är att det är lätt att öppna upp den när barnet sitter i babyskyddet eller i vagnen och man går ut och in på olika ställen. Eftersom den har "ben" går det bra att spänna fast barnet ordentligt i babyskyddet. Lägger man barnet på golvet blir det ju som en lekfilt att ligga på.

Tilägg: Har hittat länken där jag hittade tutorialen dock har hon ju tagit bort den som jag skrev tidigare men använde hennes "namn" på cozyn och bildgooglade fram detta. Längre ner ser man en person som jagt in måttena. Jag har inte använt de måtterna utan jag har gjort helt på frihand.

3 kommentarer:

 1. Så smart! Jag har själv sett den som Kokalal gjort (http://kokalal.blogspot.com/2011/01/akpase-till-babyskyddet.html). Vet inte om det är den du inspirerats av? Jag sparade sidan för jag blev så inspirerad, har planer på att göra en likadan. Din variant ser också fin och praktisk ut, bra med mer inspiration :-)
  mvh Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Den såg jag när jag kollade runt idag men den är sydd långt efter att jag såg den jag inspirerades av. Den jag inspirerades av är sydd någon gång i slutet av 2007 eller tidigt 2008. Kul att du gillade min variant, den är väldigt enlek att sy, problemet när man inte har mönstret är att få till rätta proportionerna.

   Radera
 2. Hej!
  Kika in på min blogg! Det finns nåt till dig där... ;-)

  SvaraRadera